Super Fier!

                                                          Super Fier!

Na vele weekenden studeren mag ik zeggen dat ik geslaagd ben voor mijn black belt van de Lean Six Sigma Company. Ondertussen heb ik al meer dan 10 jaar proceservaring achter de rug, maar ik ben blij dat ik naar de basis ben teruggekeerd, want een proces kan je op verschillende manieren optimaliseren.

Time to Learn!

Time to Learn!

Eindelijk is het zover! Straks start ik mijn opleiding black belt Lean Six Sigma aan de Arteveldehogeschool. Ik kijk er al maanden naar uit.

Wat is Lean Six Sigma eigenlijk?  Lean Six Sigma is een methode voor het organiseren van kwaliteits- en efficiëntieverbeteringen. De methode past in het vakgebied van…

Welke werknemers zet je op een ERP-Project

Welke werknemers zet je op een ERP-Project

Een ERP-implementatie is een hele uitdaging voor een bedrijf. De juiste man/vrouw op de juiste plaats is geen overbodige luxe.

Maar wie is nu de ideale persoon

Meestal heb je die ideale persoon niet in huis. De ideale persoon kent je bedrijf van binnen en van buiten. Hij kan abstract denken en meedenken met de toekomst van het bedrijf. Hij kan jouw bedrijfsprocessen optimaliseren. Hij is...

Hoe bereken je de workload van een Keyuser

Hoe bereken je de workload van een Keyuser

Een ERP-implementatie vergt nogal wat inspanning van de keyuser en spijtig genoeg wordt dit zowel door het management als door de werknemers zelf zwaar onderschat.

Grofweg gezien mag je stellen dat een implementatie 3 grote fases doorloopt, waarin de werkdruk voor de keyuser verschillend is.

ERP-advies: kost of investering?

ERP-advies: kost of investering?

ERP-advies: kost of investering? Voor deze klant leverde de investering in ERP-advies een budgetbesparing van duizenden euro’s op

Het lijkt op een goedkope reclamestunt, maar laten we dit eens samen bekijken.

Een klant vroeg ons om analyse en selectie voor een ERP-pakket uit te voeren. Doordat we aangesloten zijn bij de KMO-portefeuille kregen zij 40% terugbetaald, waardoor dit de investeringskost al onmiddellijk enkele duizenden euro’s lichter maakt.

Nieuw betaalmodel voor ERP-systemen op komst?

Nieuw betaalmodel voor ERP-systemen op komst?

Een Londense rechtszaak begin 2017 heeft de ERP-wereld even op haar grondvesten doen daveren. De rechter gaf ERP-gigant SAP immers gelijk in een rechtszaak tegen het drankenmerk Diageo. SAP eiste vandit bedrijf 64,5 miljoen euro aan bijkomende licentiekosten, bovenop de naar schatting 70 miljoen euro licenties die ze reeds hadden betaald voor het gebruik van hun mySAP Business Suite. Reden: Diageo had aan SAP een Salesforce-toepassing gekoppeld die door SAP-data werd aangestuurd. Omdat Diageo commercieel voordeel via Salesforce haalde op basis van SAP-data, claimt die laatste nu ‘named users’-licenties.