Welke werknemers zet je op een ERP-Project

Een ERP-implementatie is een hele uitdaging voor een bedrijf. De juiste man/vrouw op de juiste plaats is geen overbodige luxe.

Maar wie is nu de ideale persoon

Meestal heb je die ideale persoon niet in huis. De ideale persoon kent je bedrijf van binnen en van buiten. Hij kan abstract denken en meedenken met de toekomst van het bedrijf. Hij kan jouw bedrijfsprocessen optimaliseren. Hij is hands on en heeft affiniteit met IT. Hij kan los van het huidige systeem denken. Hij is enthousiast en kan andere werknemers motiveren. Je hebt zo iemand in huis? Super! Maar nu komt een niet te onderschatten aspect: hij heeft massa's tijd!

Waarom is zo iemand belangrijk voor een "IT-Project"

Een ERP-project is geen IT-project. Het is een project door en voor mensen. Een ERP-project doe je niet zomaar. Je wil er als bedrijf de vruchten van plukken. Je wil die investering laten renderen. Je hebt bepaalde verwachtingen op niveau van procesoptimalisatie, rapportage,… jouw mensen willen ook verbetering zien in hun huidige processen, of misschien moeten zij geënthousiasmeerd worden? Dit alles laat je niet over aan de eerste de beste, toch?

Aan wie moeten we dit project geven

Één persoon zal de boel niet alleen kunnen trekken. Een goede mix van intelligente mensen is de beste oplossing.

Om de analyse mee te ondersteunen heb je verantwoordelijke en kritische mensen nodig. Werknemers die intelligent zijn in zijn/haar vakgebied. Een aankoopverantwoordelijke, een Operations Manager, een Service verantwoordelijke… Die persoon heeft de mogelijkheid om beslissingen te nemen, kent de processen door en door en weet waar het bedrijf naartoe moet.

Om een implementatie tot een goed einde te brengen heb je die verantwoordelijke mensen ook nodig, maar in combinatie met mensen die veel meer praktijkgericht zijn zodat er voldoende testen worden uitgevoerd. Zij die denken aan 1001 scenario's. Maar ook iemand die enthousiast is en mee is in het verhaal, want zij moeten die positieve vibes mee helpen uitbrengen naar de andere medewerkers. Die werknemers die bij wijze van spreken zitten te wachten wanneer dat pakket nu live is en zich zitten af te vragen wat dit eigenlijk allemaal gaat veranderen in hun dagdagelijkse leven.

Daarnaast zal iemand de coördinerende rol op zich nemen en de lijm zijn tussen de verschillende partijen. De budgetten opvolgen, de issues opvolgen, de voortgang van het project in het oog houdt. Iemand die kan onderhandelen en indien nodig kan terechtwijzen.

And last but not least; Een persoon die de kwaliteit kan bewaken. Iemand die kan zeggen dat dit inderdaad is wat het bedrijf nodig heeft. Dat er inderdaad op die manier kan gewerkt worden. Of dat het proces toch enige bijsturing nodig heeft.

Zo, jouw ERP team is samengesteld.

Voor vragen kan u steeds terecht op info@foocus.be