Time to Learn!

Eindelijk is het zover! Straks start ik mijn opleiding black belt Lean Six Sigma aan de Arteveldehogeschool. Ik kijk er al maanden naar uit.

Wat is Lean Six Sigma eigenlijk?  Lean Six Sigma is een methode voor het organiseren van kwaliteits- en efficiëntieverbeteringen. De methode past in het vakgebied van operations management en dient als een methode om processen systematisch te innoveren. Het combineert de principes Lean manufacturing en Six Sigma.

De opleiding is niet enkel een theoretisch gebeuren, maar de Black Belt-cursisten moeten een praktijkproject uitvoeren dat ruim 230 uur in beslag neemt, met 1-op-1 -coaching van de Master Black Belt.

Gelukkig start ik niet als "bleuke" aan deze cursus. Enkele jaren terug werkte ik voor een bedrijf waar we heel veel van deze interne projecten deden. Dat gaf me toen zo veel voldoening dat ik besloten heb om de draad weer op te nemen.

Ik ben ervan overtuigd dat deze opleiding niet alleen een persoonlijke meerwaarde zal zijn, maar dat Foocus op deze manier ook haar klanten nog beter kan bedienen.

Ik hou jullie op de hoogte!

Groeten, Patsy